Logo - Formelin

Mailův blog

Youtube do mp3

Mailo Světel 21.06.2009

Čas od času  se mě kamarádky ptají jak dostat video z Youtube do mp3, aby to mohli poslouchat ve svych chytrych krabickach. Tady je tedy post, ktery to popisuje.


1. Získání videa

Aby se dalo vedeo zkonvertovat do mp3 musíme si ho stahnout do svého počítače. K tomu nám poslouží stránka keepvid.com. Do jediného políčka na stránce vložíme adresu na které se na chtěné video díváme na youtube. Stránka chvíli zahrabe a pak nám nabídne dva odkazy ke stažení námi chtěného videa. Je jedno, který zvolíme. Odkaz na soubor mp4 MŮŽE mít lepší kvalitu. Stáhneme někam, kde pak video  snadno najdeme.

2. Konverze videa

Osobně dávám přednost nástrojům, kde si přesněji navolím co má dělat, ale pro jednochost postupu sáhnu po prográmku WinFF. Video, které jsme si v minulém kroku uložili do WinFF načteme tlačítkem + Add. Nyní Zvolíme na co chceme  převádět. V kolonce popsané Convert to… zvolíme Audio a jako Device preset zvolíme MP3. V poli Output Folder máme, nebo bychom alespoň meli mít cestu, kam se nám uloží. Nýní, když stiskneme tlačítko Convert. Vykočí nám okno s haldou písmen. Jejich význám znát pro to co děláme nepotřebujeme. Až bude vše hotovo na konci haldy písmen se objeví výzva, abychom cokoliv stiskli pro pokracovani. Nyní, pokud šlo vše dobře, již máme v námi zvoleném adresáří( Output folder ) hotovou mp3jkou


Clip to Evernote