Logo - Formelin

Mailův blog

Tak jak na ten Jabber?!

Mailo Světel 30.10.2007

Klient


Klient

Jak už ste si asi několikrat přečetli, budete potřebovat klienta. Skoro by se dalo říci, že klientem to všechno začíná i končí.

Obecně

Většina klientů vás při prvním spuštění vyzve k zadání přihlašovacích údajů. Jistě si asi říkáte co klientovi předhodit, když vlastně nic takového nemáte. K tomu slouží políčko na první( někdy druhé ) dotazníkové stránce( stále jsme v klientovi ). Obvykle je popsané jako zaregistrovat tento účet, nebo něco na ten způsob co dá klientovi najevo, že nevládnete žádným účtem, kterým by jste se mohli klientovi představit. Nebojte se těch termínů, nejedná se o žádné bankovní služby:).

Z ICQ jste nejspíš zvyklí, že vám bylo přiděleno nějaké jedinečné číslo, které se pokud možno co nejhůře pamatovalo( UIN ). Takovou obdobou UIN je v sitích jabber JID. Je ve tvaru pepa@vopruz.uje. “Pepa” musí být jedinečné jméno na serveru “vopruz.uje”. Tak jako jinde platí, že kdo dřív příjde ten dřív mele, takže pokud jste pepou a někdo si již jméno “pepa” zaregistroval, tak si musíte vypomoci nějakými paskvily ve stylu “p3pa” a tak podobně. Nechám na vaší představivosti jaké jméno si vyberete. Niga, nyga, nigha, nygha, n1ga, atp. mám již na většině serverů zaregistrováno dražba bude začátkem roku někde na roolandu.Vybrat si mužete i server, aby jste nopobuřovali sve nenapudrované kámoše:). Z českých uvedu snad jen jabber.cz, jabbim.cz, njs.netlab.cz a pak samozřejmě ten váš, který teprve prorazí:) Všechny tyto servery jsou provozovany firmou Humboltec. Je zde i možno si připlatit za VIP služby, které vaše služby ještě více zpříjemní. V současnosti se nejedná se o nějakou šílenou částku a řekl bych, že některé služby za to i stojí. Kdo má už z podstaty v nenávisti pyramidy, tak tady se nic takového nekoná, nebo to aspoň není cílem služby. Peníze jdou na rozvoj, údržbu a provozování serveru. Pokud chcete být evropští, tak se můžete se svým přítelem registrovat na jabber.eu.

Jsme registrovaní na serveru a teď už můžeme vesele brebentit.

Psi

Post doplním vlastními obrázky hned jak na to budu mít čas

Na stránce jsou použity obrázky z wiki na jabber.cz.


Clip to Evernote